Ga terug
+ servings
Sperziebonensalade

Sperziebonen salade met mozzarella en ei

Makkelijk bijgerecht recept voor goedgevulde salade met sperziebonen, witte bonen, paprika, mozzarella en gekookt ei.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Bijgerecht
Nederlands
BBQ, Salade recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram sperziebonen
  • 100 gram gemengde sla melange
  • 1 oranje paprika
  • 2 rode uien (klein)
  • 2 eieren
  • 1 pot witte bonen
  • 6 smaaktomaatjes
  • 1 bol mozzarella
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel azijn
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Bereiden

  • Verwijder de kop en kont van de boontjes en snij ze in stukjes van 3 cm. Vul een kleine pan met een laagje water en zet het stoommandje in de pan. Doe de sperzieboontjes in de pan, zet de pan op het vuur en breng het water aan de kook. Kook de boontjes in 5 tot 6 minuten beetgaar, proef even voorzichtig of ze gaar genoeg zijn.
  • Giet de boontjes af en zet ze even opzij. Gebruik dezelfde pan om de eitjes in te koken, dat scheelt straks weer afwas.
  • Maak de ui schoon en snij fijn. Hetzelfde met de paprika, verwijder de steel en de zaadjes en snij in blokjes. Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hierin de ui. Voeg de paprika toe en bak mee totdat ook deze zacht geworden is.
  • Voeg nu aan de ui en paprika de mosterd, honing en azijn toe. Schep goed om en doe nu de boontjes in de pan. Voeg nog een snuf peper en wat zout toe en zet het vuur dan uit.
  • De rucola mag in de grote saladeschaal.
  • Spoel de witte bonen even af onder wat lauwwarm water en voeg toe aan de rucola. Halveer de tomaatjes en doe deze bij de salade. Snij de mozzarella in kleine blokjes, of als je de bolletjes gebruikt, halveer deze dan.
  • Wanneer de sperziebonen even hebben kunnen afkoelen, kun je ze bij de salade voegen. Doe dit niet als ze nog erg warm zijn, want dan stort je sla gelijk in. Hussel alle ingrediënten goed door elkaar en geniet van je sperziebonensalade!
Calorieën: 97kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 6g | Vet: 3g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 4g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl