Ga terug
+ servings
duitse kartoffelsalat

Kartoffelsalat

Origineel recept voor Duitse aardappelsalade met peterselie en citroen. Heerlijk als bijgerecht bij de bbq!
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Bijgerecht
Duits, Nederlands
BBQ, Glutenvrije recepten, Groente
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen (vastkokend)
  • 3 takjes verse peterselie
  • 1/2 citroen
  • 1,5 theelepel zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 125 ml water

Bereiden

  • Doe de aardappels met schil en al in een grote pan, voeg een flinke laag water toe, zet op het vuur en breng aan de kook.
  • Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen. Trek daarna de schil van de aardappels.
  • Pers het sap van 1/2 citroen uit boven een klein schaaltje en voeg hier het zout aan toe. Pers de teentjes knoflook erbij uit. Knip de blaadjes van de peterselie boven het schaaltje en meng even goed door.
  • Doe 125 ml water met 1/2 gekookte aardappel in een schaaltje en gebruik de staafmixer om hier een glad papje van te maken.
  • Snij de gekookte aardappels in dunne plakjes. Doe ze in een grote schaal. Schenk hier nu de citroenschap met zout, knoflook en peterselie bij, en ook het papje van de gepureerde aardappel. Voeg nog 1 1/2 el olijfolie toe en meng goed door.
  • Laat de Duitse kartoffelsalat minstens 1/2 uur staan voordat je deze serveert, zo kunnen de smaken goed in elkaar trekken. Enjoy!
Calorieën: 27kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl