Ga terug
+ servings
Chinese kool salade, Oosterse salade, bijgerecht, bbq recept, Aziatische koolsalade

Chinese kool salade met pindadressing

Makkelijk recept voor Aziatisch bijgerecht, een frisse knapperige Oosterse kool salade met paprika, komkommer, taugé en zelfgemaakte pindadressing.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Bijgerecht
Aziatisch, Chinees
BBQ, Groente, Salade recepten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 1/2 Chinese kool
  • 100 gram wortel (julienne gesneden)
  • 1/2 komkommer
  • 2 salade ui
  • 1/2 rode paprika
  • 50 gram taugé
  • 5 takjes verse koriander
  • 50 gram cashewnoten (ongezouten)
  • 2 eetlepels gebakken uitjes

Voor de pindadressing:

  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1/2 limoen
  • 4 eetlepels water

Bereiden

  • Haal de bladen van de Chinese kool los, was ze even en snij daarna de kool in fijne reepjes. Doe de kool in een grote saladeschaal. Voeg hier de julienne gesneden wortel aan toe.
  • Maak de paprika schoon, snij in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij daarna in fijne blokjes. Voeg toe aan de schaal.
  • Snij de komkommer over de lengte in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snij daarna in fijne reepjes. Voeg toe aan de schaal.
  • Snij de salade ui in fijne ringen en haal de blaadjes koriander van de takjes. Voeg toe aan de schaal.
  • Hak de cashewnoten grof en rooster in ze een droge koekenpan de mooi goudbruin. Dit geeft ze een intensere smaak.
  • Maak de dressing van de Chinese kool salade klaar door in een steelpan 2 el pindakaas te verwarmen met 2 el rijstazijn, 1 tl sesamolie, het sap van 1/2 limoen en 4 el water. Laat de pindakaas langzaam smelten en roer tot een gladde dressing. 
  • Blancheer de taugé kort in kokend water en laat even uitlekken. Voeg daarna de taugé, bosui, koriander en gebakken uitjes toe aan de Chinese kool salade. Hussel alle ingrediënten door elkaar en serveer de salade met de pindadressing.
Calorieën: 115kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 4g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 2g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl