Haal de bladen van de Chinese kool los, was ze even en snij daarna de kool in fijne reepjes. Doe de kool in een grote saladeschaal. Voeg hier de julienne gesneden wortel aan toe.
Maak de paprika schoon, snij in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij daarna in fijne blokjes. Voeg toe aan de schaal.
Snij de komkommer over de lengte in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snij daarna in fijne reepjes. Voeg toe aan de schaal.
Snij de salade ui in fijne ringen en haal de blaadjes koriander van de takjes. Voeg toe aan de schaal.
Hak de cashewnoten grof en rooster in ze een droge koekenpan de mooi goudbruin. Dit geeft ze een intensere smaak.
Maak de dressing van de Chinese kool salade klaar door in een steelpan 2 el pindakaas te verwarmen met 2 el rijstazijn, 1 tl sesamolie, het sap van 1/2 limoen en 4 el water. Laat de pindakaas langzaam smelten en roer tot een gladde dressing.
Blancheer de taugé kort in kokend water en laat even uitlekken. Voeg daarna de taugé, bosui, koriander en gebakken uitjes toe aan de Chinese kool salade. Hussel alle ingrediënten door elkaar en serveer de salade met de pindadressing.