Ga terug
+ servings
speculaas pannenkoeken

Speculaas pannenkoeken

Makkelijk recept voor gezonde ontbijt pannenkoeken met banaan en ei en speculaaskruiden.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Ontbijt
Nederlands
Glutenvrije recepten, Ontbijt recepten, Pannenkoeken
Porties: 2

Nodig

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 50 gram havermeel
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • olijfolie (om in te bakken)

Bereiden

  • Schil de bananen en doe deze in de keukenmachine. Doe hier de eieren, havermeel, amandelmelk, speculaaskruiden en wat bakpoeder bij en meng tot een glad beslag.
  • Verwarm een pan op het vuur en doe hier wat olie of boter in. Als de pan goed warm is, schenk je een klein beetje beslag in de pan. Ik gebruik hier vaak een soeplepel voor, dat is handig want zo wordt met elke schep het pannenkoekje even groot. Ik bak er ongeveer 3 tegelijk in de pan.
  • Bak de speculaas pannenkoeken aan beide kanten goudbruin en ga door totdat het beslag op is.
  • Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag toe, geniet van het Sinterklaasfeest!
Calorieën: 279kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwit: 11g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 5g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl