Begin met het maken van de Oosterse marinade voor de pittige varkenshaas. Schenk de sojasaus, ketjap en sesamolie in een schaal. Voeg hier kurkuma, komijn en sambal naar smaak aan toe.
Snij de varkenshaas in reepjes van ongeveer 1 x 3 cm en leg deze in de marinade. Schep even goed om. Heb je tijd, dan is het heerlijk om het vlees wat langer te marineren. Heb je geen tijd, dan hoeft dit niet.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper fijn.
Verwijder het buitenste blad van de prei en snij daarna in fijne ringen. Was de prei even in een vergiet onder de kraan.
Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij daarna in fijne blokjes.
Zet nu eventueel een pan water op het vuur voor de rijst en kook deze volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook uit boven de pan. Voeg dan ook de varkenshaasreepjes met de marinade toe aan de pan en bak het vlees kort aan.
Voeg de paprika en de prei toe aan de pan en bak kort mee.
Doe dan ook de spinazie bij de pittige varkenshaas en laat wat slinken.
Serveer de Oosterse varkenshaas met verse koriander en met de rijst.