Ga terug
+ servings
Salade met gerookte zalm, spinazie, avocado en gekookt ei. Makkelijk recept voor lunch salade met zelfgemaakte honing mosterd dressing

Salade met gerookte zalm, spinazie en avocado

Makkelijk recept voor lunch salade met gerookte zalm, spinazie, dille, avocado, gekookt ei en zelfgemaakte honing-mosterd dressing
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Lunch
Nederlands
Groente, Lunch recepten, Salade recepten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 gram baby spinazie
  • 50 gram rucola
  • 6 takjes verse dille
  • 2 eieren
  • 1/2 avocado
  • 1/2 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels Italiaanse croutons

Voor de honing-mosterd dressing:

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel olijfolie

Bereiden

  • Doe de spinazie samen met de rucola in een schaal en hussel goed door elkaar.
  • Knip de blaadjes dille van de takjes en voeg toe aan de schaal.
  • Breng een pan met water aan de kook en voeg hier de eieren aan toe. Kook ze 4 a 5 minuten, dat het ei-wit is gestold en het ei-geel nog net een beetje zacht is.
  • Maak ondertussen de honing-mosterd dressing klaar door de Griekse yoghurt te mengen met de honing, mosterd en een beetje olie.
  • Schep de avocado uit de schil en snij hier fijne plakjes van.
  • Pers het sap van de citroen uit en meng dit met een beetje olie. Schenk dit bij de spinazie en rucola en hussel nog een keer goed door.
  • Pel de eieren. Wacht nog even met doormidden snijden.
  • Verdeel de salade over 2 borden. Voeg dan de gerookte zalm, avocado, gekookte eieren en de Italiaanse croutons toe. Snij het ei pas doormidden wanneer je de salade opdient.
  • Serveer de salade met gerookte zalm, spinazie en avocado met de honing-mosterd dressing.
Calorieën: 244kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 18g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 3g | Vezels: 6g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl