Ga terug
+ servings
glutenvrije kruidnootjes, makkelijk recept om zelf glutenvrije kruidnoten te maken

Glutenvrije kruidnootjes

Makkelijk recept om zelf glutenvrije kruidnoten te maken van boekweitmeel en teffmeel
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Snoep
Nederlands
Glutenvrije recepten, Traktatie
Porties: 4

Ingrediënten

  • 50 gram boekweitmeel
  • 50 gram teffmeel
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 50 gram kokosolie
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Doe de droge ingrediënten in een mengkom en schep alles goed door elkaar.
  • Laat de kokosolie even smelten in een pan en voeg toe aan de droge ingrediënten. Meng (voorzichtig, heet!) door het meel en kneed tot een deegbal. Laat nu het deeg even rusten, zodat de kokosolie ook weer wat kan stollen.
  • Maak van het deeg kleine bolletjes ter grootte van een knikker en leg deze op de met bakpapier bekleedde bakplaat. Als alle kruidnootjes op de bakplaat liggen, druk je ze stuk voor stuk nog even een beetje platter en schuif je de bakplaat de oven in.
  • Bak in ongeveer 12 minuten gaar. Haal de bakplaat uit de oven en laat de kruidnootjes zeker 30 minuten afkoelen om echt knapperig te worden. Smullen maar!
Calorieën: 243kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwit: 3g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 11g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl