Begin met het maken van de curry pasta: snij de peper doormidden (verwijder eventueel de zaadjes) en snij fijn. Pers de knoflook en de gember. Doe de kokosolie in een schaaltje, voeg de tomatenpuree toe en schep het pepertje, de knoflook en de gember er doorheen. Doe nu de droge kruiden bij de pasta en roer goed door.
Snij de kipfilet in reepjes. Snipper de ui, borstel de champignons schoon en snij in plakken, maak de paprika schoon en snij in stukjes.
Zet de pan op het vuur en schep de curry pasta in de pan. Laat even warm worden en voeg de ui toe. Laat de ui glazig worden en doe dan ook de kipfilet in de pan. Schep goed om en bak de kipfilet rondom aan.
Doe nu de paprika en champignons in de pan, laat even meebakken.
Schenk de kokosmelk bij de kipfilet en groenten en breng aan de kook. Nu kunnen de tuinerwten bij de curry. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken, je zult zien dat de curry indikt.
Wil je de saus meer binden, voeg dan nog 3 el boekweitmeel of kikkererwtenmeel toe en roer goed door.