Ga terug
+ servings
makkelijk recept voor romige milde curry met kip en kokosmelk

Milde kokos curry met kip

Makkelijk recept voor snelle romige curry met kip en doperwten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Indiaas
Curry recepten, Wereldgerechten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

Voor de curry pasta:

  • 4 eetlepels kokosolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1/2 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel kaneel

Verder nodig:

  • 300 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 10 champignons
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 300 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels boekweitmeel

Bereiden

  • Begin met het maken van de curry pasta: snij de peper doormidden (verwijder eventueel de zaadjes) en snij fijn. Pers de knoflook en de gember. Doe de kokosolie in een schaaltje, voeg de tomatenpuree toe en schep het pepertje, de knoflook en de gember er doorheen. Doe nu de droge kruiden bij de pasta en roer goed door.
  • Snij de kipfilet in reepjes. Snipper de ui, borstel de champignons schoon en snij in plakken, maak de paprika schoon en snij in stukjes.
  • Zet de pan op het vuur en schep de curry pasta in de pan. Laat even warm worden en voeg de ui toe. Laat de ui glazig worden en doe dan ook de kipfilet in de pan. Schep goed om en bak de kipfilet rondom aan.
  • Doe nu de paprika en champignons in de pan, laat even meebakken.
  • Schenk de kokosmelk bij de kipfilet en groenten en breng aan de kook. Nu kunnen de tuinerwten bij de curry. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken, je zult zien dat de curry indikt.
  • Wil je de saus meer binden, voeg dan nog 3 el boekweitmeel of kikkererwtenmeel toe en roer goed door.
Calorieën: 318kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 23g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 16g | Vezels: 4g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl