Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het ovenrooster met een vel bakpapier.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en laat even afkoelen.
Snij de paprika's van boven naar beneden doormidden en snij de zaadlijsten weg. Leg de paprika's met de bolle kant op het bakpapier en schuif ze 10 minuten de warme oven in. Haal dan de paprika's uit de oven en giet het eventuele vocht dat in de paprika is ontstaan voorzichtig af. Laat de oven nog even aan staan.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Spoel de kikkererwten af en snij de olijven in fijne plakjes.
Verwarm een beetje olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en doe dan ook de rijst erbij. Voeg de tijm, oregano en een snuf peper en zout toe.
Schenk de tomatensaus bij de rijst en voeg de kikkererwten en olijven toe aan de pan. Roer alle ingrediënten goed door elkaar.
Schep de vulling nu in de halve paprika's. Verkruimel de feta over de vulling van rijst en kikkererwten en schuif de gevulde paprika's nog 10 minuten in de warme oven.
Haal de gevulde paprika's uit de oven en maak deze af met wat verse koriander.