Ga terug
+ servings
bruschetta met tomaat en basilicum, Italiaans borrelhapje, klassiek Italiaans recept

Bruschetta met tomaat en basilicum

Makkelijk recept voor traditionele Italiaanse bruschetta met tomaten, basilicum en knoflook.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Borrelhapje
Italiaans
Borrelhapje, Italiaanse recepten
Porties: 8

Nodig

  • Schaaltjes
  • Ovenrooster
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 3 grote tomaten (pomodori)
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel oregano
  • peper
  • zout
  • 1 ciabatta brood

Bereiden

  • Het is het allerlekkerste om de smaken van de tomaten tapenade lekker lang in te laten trekken, dus maak dit gerechtje gerust al even van tevoren klaar.
  • Snij de tomaten in kwarten, verwijder de harde kern en de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe in een schaal en voeg hier een flinke scheut olie aan toe (3 a 4 eetlepels), pers er een teen knoflook bij uit en strooi wat peper en zout over de tomaten.
  • Snipper, scheur of snij de basilicumblaadjes fijn – hou er wel een paar achter voor garnering – en meng deze door de tapenade. Laat nu gerust even een uurtje staan. Niet in de koelkast zetten, dan verliest een tomaat namelijk zijn smaak!
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij het ciabatta brood in 8 sneetjes van gelijke dikte.
  • Maak de knoflook olie klaar door een teen knoflook uit te persen en deze samen met ongeveer 3 el olijfolie te mengen. Besmeer de sneetjes ciabatta aan beide kanten met de knoflook olie en leg ze op de bakplaat. Strooi er nu wat oregano over en schuif de bruschetta vervolgens de oven in. Bak ze in 6 minuten gaar en knapperig, draai halverwege even om.
  • Haal de bruschetta uit de oven, laat ze heel even afkoelen en schep nu op elk broodje wat van de tomaten tapenade. Maak nog af met wat basilicumblaadjes. Lekker bij de borrel of met een feestje, of als aperitivo voor een Italiaans diner. Buon appetito!
Calorieën: 137kcal | Koolhydraten: 27g | Eiwit: 5g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl