Verwarm de oven voor op 180 graden.
Halveer de krieltjes. Je hoeft ze niet te schillen! Doe de krieltjes in een pan met water en kook ze 5 minuten voor. Laat daarna even afkoelen.
Leg de krieltjes in de braadslede en schenk hier een scheutje olijfolie overheen. Bestrooi met een snuf peper en zout en schuif de braadslede voor 10 minuten in de oven.
Bestrooi de zalmfilet met wat peper en eventueel zout naar smaak.
Breng in de pan nog een laagje water aan de kook en blancheer de haricots verts. Ze hebben echt maar 2 minuten nodig!
Snij de avocado in plakken en laat de kappertjes even uitlekken. Haal de blaadjes van de baby romaine sla los en was deze. Laat goed uitlekken.
Maak de yoghurt - dille dressing klaar door de yoghurt met het sap van 1/2 citroen te mengen. Snij de dille fijn en voeg samen met een snuf zout toe aan de yoghurt. Roer goed door.
Wanneer de krieltjes 10 minuten in de oven hebben geroosterd, mag de zalmfilet erbij. Maak een plekje in de braadslede en leg de zalm op de huid bij de krieltjes. Schuif de braadslede nu nog weer 10 minuten in de warme oven.
Controleer of de zalm gaar is. Deze moet gemakkelijk los te maken zijn met een vork.
Tijd om de maaltijdsalade met zalm uit de oven in elkaar te zetten. Haal de krieltjes en zalm uit de oven en steek de zalm in stukjes. Doe de romaine sla in de schaal en voeg hier de krieltjes, zalm, haricots verts, avocado en kappertjes aan toe. Serveer de salade met de yoghurt - dille dressing.