Ga terug
+ servings
Warme chocolademelk

Warme chocolademelk met amandelmelk

Makkelijk recept voor heerlijke romige chocolademelk met pure chocola, kaneel en vanille.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Drankjes
Nederlands
Feestelijk, Winter recepten
Porties: 2

Nodig

Ingrediënten

  • 400 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 75 gram pure chocola
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 vanillepeul
  • 1 eetlepel maizena
  • 25 ml honing (naar wens)

Bereiden

  • Schenk 300 ml melk in een steelpan (bewaar 100 ml van de melk). Breek de chocola in stukken en doe in de pan. Zet de pan op laag vuur en laat de melk warm worden en de chocola langzaam smelten.
  • Voeg de kaneel en het merg uit de vanillepeul toe aan de warme melk.
  • Doe de maizena bij de koude melk en roer tot een papje. 
  • Voeg nu de koude melk toe aan de warme chocoladedrank. Je zult zien dat het nu een heerlijke romige warme chocolademelk wordt!
Calorieën: 261kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwit: 3g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 8g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl