Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de kipfilets op een plank en leg er een stuk huishoudfolie overheen. Gebruik nu de platte kant van het blad van het grote mes om de kipdijfilets plat te drukken.
Doe in een vijzel of keukenmachine de noten en maal deze fijn. Doe er de dadels bij, en meng mee tot het een dikke, ietwat plakkerige puree wordt.
Leg 4 plakken parmaham naast elkaar en leg op elke plak een stuk kipfilet in het midden.
Meng 50 ml room met 1 eiwit en voeg zout en peper toe. Bestrijk de kipfilets met dit mengsel.
Neem ongeveer een eetlepel van het noten/dadelmengsel en strijk dit uit over de room. Dit is wat plakkerig, dus druk zachtjes aan. Daarna vouw je de plakken parmaham om de kipfilet heen, zodat het hele pakketje ingepakt is.
Gebruik een stuk aluminiumfolie van circa 50 cm. Bekleed de ovenschaal met aluminiumfolie, laat aan beide uiteinden voldoende folie overhangen zodat je straks de kipfilets kan bedekken met folie. Leg de kipfilet pakketjes in de schaal en gebruik het overhangende aluminiumfolie om de kipfilets af te dekken. Vouw eerst het ene uiteinde van het folie losjes over de kipfilets en daarna het andere uiteinde losjes over het folie. Druk aan de randen iets aan, maar zorg dat er in de schaal ruimte blijft voor de kip. Schuif de schaal de oven in en laat de kip rustig gaar worden in zo’n 40 minuten (kijk tussendoor even, elke oven is anders).
Breng de sinaasappelsap aan de kook en roer hier 100 ml room doorheen. Schenk ook de likeur erbij en kook het geheel ongeveer 3 minuten. Maak een papje van de maizena/boekweitmeel/arrowroot met koud water. Bind de saus licht door dit papje toe te voegen aan de sinaasappelroom, blijf roeren en toevoegen tot de gewenste dikte.
Serveer de pakketjes van kipfilet in parmaham met dadels en noten op een grote schaal, knip wat bieslook boven de schaal en schenk alvast wat van de saus erover heen. De resterende saus zet je op tafel, zodat iedereen naar wens kan gebruiken.