Verwarm de oven voor op 180 graden.
Spoel de kikkererwten af onder koud water en dep ze goed droog. Doe ze in een schaal en doe hier de paprikapoeder, wat peper en een snuf zout bij. Hussel goed door elkaar. Bekleed de bakplaat met bakpapier en spreid de kikkererwten hierop uit, besprenkel met wat olie. Nog even wachten met de oven inschuiven, anders zijn ze niet tegelijk met de soep klaar.
Voor de soep snij je de bloemkoolroosjes van de steel. Verwijder het blad en de harde onderkant van de steel en snij nu ook de steel in stukken. Boen de meiraapjes schoon, verwijder de boven- en onderkant en snij ze in parten. Schil de uien en snipper deze.
Schuif nu de kikkererwten de oven in en laat in 20 – 25 minuten knapperig worden. Schep halverwege even om.
Verwarm in een grote soeppan en schenk hier wat olie in. Doe de ui in de pan en fruit deze zachtjes. Pers de knoflook uit bij de ui en bak even mee. Doe nu de bloemkool en de meiraapjes in de pan en schep goed om. Laat heel even meebakken en blus dan af met het water. Doe een bouillonblokje bij het water en breng aan de kook.
Laat de groenten ongeveer 15 minuten koken, totdat ze gaar zijn. Je kunt even checken of de groenten klaar zijn om tot soep gemaakt te worden door met een vork in de groenten te prikken. Prik je er makkelijk in, dan kun je het vuur uitdraaien en de staafmixer erbij pakken. Blend de soep tot een glad geheel.
Zet nu de pan weer op het vuur en schenk de kokosmelk erbij. Roer goed door en breng de soep op smaak met peper, zout en wat (verse) peterselie. Laat niet meer aan de kook komen, maar alleen warm worden.
De kikkererwten kun je gelijk uit de oven over de soep strooien. Enjoy!