Ga terug
+ servings
oosterse ei wrap met groenten

Oosterse ei wrap met roerbakgroenten

Makkelijk recept voor omelet wrap van eieren met knapperige roerbakgroenten en Oosterse kruiden.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Lunch
Nederlands
Ei recepten, Groente, Lunch recepten
Porties: 1

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 100 gram sugar snaps
  • 3 bladen Chinese kool
  • 1 rode ui
  • 1/2 rode peper
  • 100 gram taugé
  • peper
  • zout
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • kokosolie (om in te bakken)

Bereiden

  • Kluts de eieren in een kom en voeg een snuf zout toe.
  • Schil de ui en snij doormidden. Snipper beiden helften. Snij de peper open, verwijder de zaadjes en hak de peper in fijne stukjes.
  • Zet een koekenpan op het vuur en schenk hier een scheutje olie in. Fruit ½ ui en de peper in de olie.
  • Voeg het geklutste ei toe aan de ui en peper en zet het vuur laag. Laat het ei langzaam stollen.
  • Verwijder de harde kern van de bladen van de Chinese kool en snij de bladen in smalle repen.
  • Zet een koekenpan op het vuur en schenk hier een scheut olie in.
  • Fruit de andere halve ui en voeg de Chinese kool en sugar snaps toe. Schep de groenten regelmatig om.
  • Voeg als laatste de taugé toe aan de Chinese kool en sugarsnaps en bestrooi de groenten met de komijn, kurkuma en nootmuskaat.
  • Laat de ei wrap uit de pan op een bord glijden en schep de roerbakgroenten bovenop de wrap.
Calorieën: 402kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwit: 32g | Vet: 19g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 10g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl