Ga terug
+ servings
Rode bieten tortilla met zoete aardappel en avocado

Bieten tortilla met zoete aardappel en avocado

Makkelijk recept voor Mexicaanse lunch tortilla met zoete aardappel, avocado en knapperige maïs.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Lunch
Mexicaans
Lunch recepten, Wraps
Porties: 2

Nodig

Ingrediënten

  • 4 Santa Maria Rode Bieten Tortilla
  • 300 gram zoete aardappel
  • 1 avocado
  • 75 gram rucola sla melange
  • 1 blikje maïs
  • 1 blikje kidneybonen
  • 4 eetlepels Santa Maria Salsa mild
  • 50 gram Cheddar kaas
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander (gedroogd)
  • 1 theelepel oregano (gedroogd)
  • snuf cayennepeper
  • snuf kaneel

Bereiden

  • Schil de zoete aardappel en snij deze in grove stukken. Doe de zoete aardappel blokjes in een pan met water en kook ze in 8 minuten gaar.Laat de zoete aardappel afkoelen en stamp deze dan tot puree.
  • Breng de zoete aardappel puree op smaak met chilipoeder, komijn, koriander, oregano, een beetje cayennepeper en een snuf kaneel.
  • Snij de Santa Maria bieten tortilla vanaf de onderkant in tot het midden. Verdeel over de eerste ‘kwart’ links van de ingesneden tortilla wat frisse sla.
  • Beleg de tweede kwart van de tortilla met een laagje zoete aardappel puree. Strooi hier wat maïs en kidneybonen over heen.
  • Snij de avocado in fijne reepjes en leg deze op de derde kwart van de tortilla.
  • Besmeer daarna de laatste kwart van de tortilla met een eetlepel tomaten salsa en strooi hier ruim de cheddar over heen.
  • Nu is het tijd om de TikTok hack in te zetten. Vouwde kwart van de tortilla met frisse sla over de kwart met zoete aardappelpuree en mais en kidneybonen.
  • Vouw nu de tortilla over de kwart met avocado en tot slot over de laag met tomaten salsa en cheddar kaas.
  • Je kunt deze lunch bieten tortilla met zoete aardappel en avocado al van tevoren klaar maken. Bewaar deze dan afgesloten in de koelkast.
Calorieën: 587kcal | Koolhydraten: 72g | Eiwit: 17g | Vet: 28g | Verzadigd vet: 8g | Vezels: 14g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl