Schil de zoete aardappel en snij deze in grove stukken. Doe de zoete aardappel blokjes in een pan met water en kook ze in 8 minuten gaar.Laat de zoete aardappel afkoelen en stamp deze dan tot puree.
Breng de zoete aardappel puree op smaak met chilipoeder, komijn, koriander, oregano, een beetje cayennepeper en een snuf kaneel.
Snij de Santa Maria bieten tortilla vanaf de onderkant in tot het midden. Verdeel over de eerste ‘kwart’ links van de ingesneden tortilla wat frisse sla.
Beleg de tweede kwart van de tortilla met een laagje zoete aardappel puree. Strooi hier wat maïs en kidneybonen over heen.
Snij de avocado in fijne reepjes en leg deze op de derde kwart van de tortilla.
Besmeer daarna de laatste kwart van de tortilla met een eetlepel tomaten salsa en strooi hier ruim de cheddar over heen.
Nu is het tijd om de TikTok hack in te zetten. Vouwde kwart van de tortilla met frisse sla over de kwart met zoete aardappelpuree en mais en kidneybonen.
Vouw nu de tortilla over de kwart met avocado en tot slot over de laag met tomaten salsa en cheddar kaas.
Je kunt deze lunch bieten tortilla met zoete aardappel en avocado al van tevoren klaar maken. Bewaar deze dan afgesloten in de koelkast.