Ga terug
+ servings
Pasta met citroen roomsaus en spinazie, pasta al Limone, klassieke Italiaanse pasta, pasta recepten

Pasta met citroen roomsaus en spinazie

Makkelijk recept voor klassieke Italiaanse pasta al limone, pasta met citroen roomsaus, doperwten en spinazie.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Pasta recepten, Vegetarische recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti (vers)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • 250 gram verse bladspinazie
  • 1 citroen
  • 150 ml kookroom
  • 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • snuf peper
  • klont boter (om in te bakken)
  • 1 eetlepel bloem

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Pers het sap van de citroen uit en vang even op in een glas.
  • Verwarm een flinke klont boter in de hapjespan en fruit hier de ui in aan tot deze glazig ziet. Pers de knoflook uit boven de pan.
  • Schep een lepel bloem bij de ui en knoflook en bak even kort mee. Schenk dan de room in de pan en voeg ook het citroensap en de Parmezaanse kaas toe. Laat even rustig pruttelen tot je een romige citroensaus krijgt.
  • Kook in tussentijd de verse spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Voeg de doperwten en spinazie toe aan de citroen roomsaus. Breng de saus verder op smaak met wat peper.
  • Serveer de verse spaghetti met de citroen roomsaus met doperwten en spinazie en maak het gerecht af met nog wat extra Parmezaanse kaas.
Calorieën: 572kcal | Koolhydraten: 71g | Eiwit: 22g | Vet: 23g | Verzadigd vet: 13g | Vezels: 7g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl