Ga terug
+ servings
spaghetti carbonara

Spaghetti Carbonara

Traditioneel Italiaans recept om zelf spaghetti Carbonara te maken met spek en Parmezaanse kaas.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Makkelijke maaltijden, Pasta recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 4 eieren (maat L)
  • 250 gram spekreepjes
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 4 takjes verse peterselie

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Was de courgette en snij hier fijne blokjes van.
  • Zet een pan water op het vuur voor de spaghetti. Breng aan de kook. Voeg de spaghetti toe aan het kokende water en kook in een minuut of 8 beetgaar.
  • Verwarm de koekenpan op het vuur en bak hier de spekreepjes in, zonder verder vet of olie toe te voegen.Pers de knoflook uit boven de koekenpan en voeg de ui toe, bak mee tot deze glazig ziet. Doe de courgette ook in de pan en bak 5 minuten zachtjes mee.
  • Kluts intussen in een schaaltje de eieren los. Voeg de Parmezaanse kaas toe en knip de peterselie van de takjes. Voeg tot slot nog wat peper toe.
  • Belangrijk: roep nu iedereen aan tafel. Het laatste gedeelte van dit recept gaat namelijk snel en een perfecte spaghetti Carbonara draait om timing. Zit iedereen aan tafel?
  • Giet dan de pasta af en voeg toe aan de koekenpan met spek, ui en courgette.
  • Laat het vuur onder deze pan op middelhoog vuur staan en voeg nu het eier-mengsel toe. Begin gelijk met omscheppen, de eieren gaan namelijk direct stollen wanneer ze in aanraking komen met een warme pan.
  • Schep 2 a 3 keer om, laat de carbonara saus nog smeuïg blijven en zet de pan direct op tafel. Wacht ook niet te lang met opscheppen want dan wordt de saus van de spaghetti Carbonara echt te droog. Buon appetito!
Calorieën: 741kcal | Koolhydraten: 65g | Eiwit: 34g | Vet: 38g | Verzadigd vet: 14g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl