Ga terug
+ servings
pompoen wortelsoep, pompoensoep recept, pompoensoep met gember

Pompoen wortelsoep met gember

Makkelijk recept voor pompoensoep met wortel en verse gember.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Soep
Nederlands
Groente, Soep recepten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 500 gram pompoen
  • 5 wortelen
  • 1 aardappel
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 ml plantaardige room
  • 2 cm verse gember
  • 1 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels oregano
  • snuf zout
  • snuf peper
  • olie (om in te bakken)
  • pompoenpitten

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster van de oven met een vel bakpapier.
  • Snij de pompoen in plakken van ongeveer 1 cm dik en verwijder de pitten. Leg de plakken pompoen op het bakpapier, besprenkel met olijfolie en strooi er wat peper, zout en oregano over. Schuif voor 15 – 20 minuten in de warme oven.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Schrap de wortelen en snij in plakken van 2 cm. Schil de aardappel en snij in blokjes.
  • Verwarm wat olie in de grote soeppan en fruit de ui hierin aan. Pers de knoflook en de gember erbij uit. Voeg de wortel en aardappel toe en bak heel kort mee.
  • Schep de tomatenpuree in de pan en voeg de cayennepeper, komijn, gerookte paprikapoeder en nog wat oregano toe. Roer goed door en voeg dan het water en het bouillonblokje toe. Breng het water met de groenten aan de kook en kook de wortelen en aardappel in 10 – 15 minuten gaar.
  • Haal de pompoen uit de oven. Snij eventueel donker geworden stukjes van de schil weg. Snij daarna in blokjes en voeg toe aan de pan met groenten.
  • Schenk 50 ml room in de grote soeppan en gebruik de staafmixer om de ingrediënten tot een gladde pompoen wortelsoep te pureren. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout en maak de soep af met wat room en pompoenpitten.
Calorieën: 135kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwit: 3g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 4g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl