Ga terug
+ servings
Pastinaak uit de oven

Pastinaak uit de oven

Makkelijk recept voor geroosterde pastinaak en wortel uit de oven.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Bijgerechten recepten, Groenten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 200 gram pastinaak
  • 200 gram winterpeen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes verse tijm
  • 4 eetlepels olijfolie
  • snuf peper
  • snuf zout

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schrap de wortel en de pastinaak.
  • Snij de pastinaak en wortel in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Doe de blokjes in een mengkom en besprenkel met de olijfolie. Maak de knoflook schoon en pers deze uit boven de kom. Voeg naar smaak een snuf peper en zout toe.
  • Ris de tijmblaadjes van de takjes en meng ze met de pastinaak en wortel. Schep het geheel goed door.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en spreid de groenten uit over het papier. Schuif de oven in voor 30 minuten, totdat de groenten zacht zijn. Schep halverwege om. Eet smakelijk!
Calorieën: 68kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl