Ga terug
+ servings
Oosterse zalmburger

Oosterse zalmburger met avocadodressing

Makkelijk recept om zelf heerlijke zalmburgers te maken met avocadodressing.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoofdgerecht, Lunch
Oosters
Hamburger recepten, Vis recepten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 200 gram wilde zalm (MSC)
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 eetlepels boekweitmeel
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel chilipeper
  • snuf zout
  • 4 boterhammen (meergranen)
  • 2 handjes verse bladspinazie
  • olie (om in te bakken)

Voor de avocado dressing:

  • 1/2 avocado
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 takjes verse dille
  • peper
  • zout

Bereiden

  • Snij met een scherp mes de huid van de zalm. Snij daarna de zalmfilet in kleine blokjes, van ongeveer 0,5 x 0,5 cm. Doe in de mengkom.
  • Tik een ei boven de kom. Maak de knoflook schoon en pers uit bij de zalm. Voeg de ketjap, komijn, chilipeper en een snuf zout toe en meng goed door.
  • Doe de boekweitmeel bij de zalm en schep door de zalmblokjes. Het mengsel wordt nu droger en blijft aan elkaar plakken. Is de zalm nog te nat, voeg dan nog wat boekweitmeel toe.
  • Verwarm wat olie in de koekenpan. Vorm met natte handen 2 burgers van de zalm en leg ze voorzichtig in de pan. Druk eventueel nog wat aan en breng de burger in vorm. Laat op laag vuur 3 tot 4 minuten bakken en draai de Oosterse zalmburger dan voorzichtig om. Bak ook de andere kant mooi bruin.
  • Maak ondertussen de avocadodressing klaar door 1/2 avocado te prakken en in een schaaltje te mengen met de Griekse yoghurt en wat citroensap. Knip wat verse dille boven de schaal en breng de dressing verder op smaak met peper en eventueel zout.
  • Leg wat spinazie (of sla) op de broodjes, de Oosterse zalmburgers daar boven op en schep dan wat van de avocadodressing over de burgers. Enjoy! Burgertime….
Calorieën: 408kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwit: 32g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 3g | Vezels: 8g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl