Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met boter. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien.
Schil de appels, snij in kwarten en verwijder het klokhuis. Snij daarna in partjes en vervolgens in blokjes. Doe de appel stukjes in de mengkom en voeg hier de rozijnen, abrikozenjam, kaneel, vanille en een snuf nootmuskaat aan toe. Schep goed door elkaar.
Maak nu de kruimel laag klaar door in een schaal de 75 gr havermout te mengen met de bloem, kokosolie en honing. Gebruik je handen om hier een crumble deeg van te maken. De kruimels mogen best fijn zijn.
Bekleed de bakvorm met de velletjes bladerdeeg. Kijk even hoe dit uit komt voor de vorm. Snij overtollige stukjes weg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem van de appel kruimel plaattaart en bestrooi het bladerdeeg met 2 el havermout. Dit zorgt ervoor dat het vocht van de appels wordt opgenomen en de bodem straks lekker krokant wordt.
Schep het appel rozijnen mengsel op het bladerdeeg en spreid uit over de vorm. Verdeel nu de kruimels over de appels. Bestrooi tot slot de appel kruimel plaattaart met het amandelschaafsel.
Schuif de plaattaart voor 30-35 minuten in de warme oven. Serveer warm. Lekker bij de koffie, of als nagerecht met een bolletje ijs!