Ga terug
+ servings
salade met vijgen

Salade met vijgen en geitenkaas

Makkelijk recept voor luxe lunch salade met vijgen, geitenkaas, pistachenootjes en balsamico dressing.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Lunch
Nederlands
Lunch recepten, Salade recepten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 100 gram rucola
  • 100 gram verse spinazie
  • 2 vijgen
  • 50 gram geitenkaas
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 2 handjes pistachenootjes
  • 2 eetlepels balsamico stroop
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiden

  • Salade recepten zijn natuurlijk nooit heel ingewikkeld, ik wil je dan ook vooral inspireren door deze smaakcombinatie met je te delen!
  • Snij de vijgen in kwarten. Zet de grillpan op het vuur en laat de pan warm worden. Leg de vijgen op de kant van het vruchtvlees in de pan en grill ze ongeveer 2 minuten. Tot het vruchtvlees zacht is en begint te karameliseren. Niet te lang, anders plakken de vijgen aan de pan…
  • Doe de rucola en de spinazie in een saladeschaal. Kruimel hier de geitenkaas boven uit en voeg de granaatappelpitjes toe.
  • Hak de pistachenootjes grof en doe ze bij de salade. Doe dan ook de vijgen in de schaal.
  • Breng de salade met vijgen en geitenkaas op smaak met wat balsamico crème, goede olijfolie, wat peper en een snuf zout. Eet smakelijk!
Calorieën: 264kcal | Koolhydraten: 27g | Eiwit: 12g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 7g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl