Ga terug
+ servings
zoete aardappelschotel met spinazie en kip

Zoete aardappelschotel met spinazie en kip

Makkelijk recept voor ovenschotel met zoete aardappel, spinazie, kastanjechampignons, kip en mozzarella.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Makkelijke maaltijden, Oven recepten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 600 gram zoete aardappel
  • 300 gram verse bladspinazie
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 200 gram kipdijfilet
  • 100 gram witte bonen (pot)
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel komijn
  • 1,5 theelepel za'atar
  • snuf peper
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van ongeveer 1 cm. Doe de aardappel in de kleine pan en breng met een beetje water aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten koken, de zoete aardappel mag beetgaar worden, niet door en door gaar.
  • Maak in de tussentijd de champignons schoon en snij in plakken. Schil en snipper de ui en maak de knoflook schoon.
  • Snij de kipdijfilet in blokjes.
  • Verwarm wat olie in de koekenpan en fruit hier de ui in. Bak dan de champignons mee en pers de knoflook erbij uit. Schep goed door, als de champignons beginnen te kleuren schep je het ui – champignon mengsel uit de pan en zet je dit even apart in een schaal.
  • Voeg eventueel nog wat olie toe aan de pan en bak dan de kip rondom bruin. Voeg de ui en champignons weer toe en doe ketjap, nootmuskaat, komijn en peper erbij, laat even kort pruttelen.
  • Giet nu de zoete aardappels af en zet ze apart. Vet de ovenschaal in met wat olie en schep de kip hier als eerste in. De pan waarin net de kip heeft gezeten kun je nu opnieuw gebruiken. Doe de spinazie hierin en laat slinken, blijf omscheppen. Voeg de zoete aardappel hier ook aan toe. Spoel de witte bonen even af onder de kraan, laat goed uitlekken in een vergiet en doe deze ook in de pan. Breng op smaak met 1 el za’ atar kruiden, of als je dit niet hebt met wat oregano en tijm.
  • Schep het aardappel spinazie mengsel nu bovenop de kip met champignons. Snij de mozzarella in dunne plakken en leg deze op de zoete aardappelschotel met spinazie en kip, strooi hier nog wat za’atar over. Schuif nu nog voor ongeveer 20 minuten de voorverwarmde oven in, zodat een mooi bruin korstje ontstaat. Enjoy!
Calorieën: 544kcal | Koolhydraten: 92g | Eiwit: 36g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 17g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl