Ga terug
+ servings
geroosterde paarse spruiten

Geroosterde paarse spruiten met pompoen

Makkelijk recept voor paarse spruitjes uit de oven, geroosterd met pompoen, winterpeen en Italiaanse kruiden.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Bijgerechten recepten, Groente
Porties: 4

Nodig

  • Dunschiller
  • Scherp mes
  • Bakplaat / Ovenrooster
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 250 gram paarse spruiten
  • 1 pompoen (klein)
  • 250 gram winterpeen
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn (vers)
  • 2 takjes tijm (vers)
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat of het rooster van de oven met bakpapier.
  • Maak de paarse spruiten schoon. Haal van elk spruitje een klein stukje van de onderkant en verwijder de buitenste blaadjes van het kooltje. Snij grote spruiten doormidden.
  • Snij de pompoen doormidden en daarna in parten van ongeveer 1,5 cm dik. Verwijder de pitten van de pompoen.
  • Rasp de schil van de winterpeen en verwijder de uiteinden. Snij daarna in plakken van ongeveer 1,5 cm.
  • Schil de uien en snij in partjes. Maak de knoflook schoon en halveer deze.
  • Leg alle groenten op het bakpapier en schenk hier (ruim) olijfolie over heen. Ris de naaldjes rozemarijn van de takjes en haal de blaadjes tijm los. Verspreid deze over de groenten. Voeg wat peper en zout naar smaak toe en schuif de bakplaat in de warme oven.
  • Rooster de groenten in 35 minuten gaar, controleer de gaarheid door even met een vork in de groenten te prikken.
Calorieën: 167kcal | Koolhydraten: 40g | Eiwit: 7g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 7g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl