Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de ovenschaal in met boter.
Leg de kalkoenfilets op een schoon werkblad of op een snijplank. Besmeer elke filet met een flinke eetlepel truffelpesto.
Snij de mozzarella in plakken en daarna in reepjes. Leg op elke kalkoenfilet een paar reepjes mozzarella. Zorg dat de zijkanten van de filets vrij blijven. Als je straks rolletjes gaat maken, is het niet de bedoeling dat alle mozzarella eruit loopt.
Leg per kalkoenfilet 2 plakjes ham klaar. Leg de plakken naast elkaar en zorg dat ze elkaar iets overlappen.
Leg de kalkoenfilet een beetje schuin op de plakken ham en begin te rollen. Je hebt aan de zijkanten nog een stukje ham over, dit vouw je naar binnen.
Gebruik nu een stuk keukentouw om de kalkoenrolletjes met truffelpesto in te binden. Zo vallen de pakketjes niet uit elkaar. Zorg ervoor dat de zijkanten ook stevig ingebonden zijn.
Leg de involtini di tacchino nu in de ovenschaal. Snij de tomaatjes doormidden en leg deze ook in de ovenschaal.
Schuif de kalkoenrolletjes met truffelpesto in de voorverwarmde oven en bak ze in zo’n 30 minuten gaar. Garneer met wat verse basilicum.