Ga terug
+ servings

Wortelpuree met knolselderij en courgette

Makkelijk recept voor bijgerecht van romige wortelpuree met knolselderij en courgette.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Bijgerechten recepten, Feestelijk, Groente, Kerst recepten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 500 gram winterpeen
  • 1/4 knolselderij
  • 1/2 courgette
  • 2 eetlepels boekweitmeel
  • 1 eetlepel water
  • peper
  • zout
  • 1 theelepel oregano
  • verse bieslook

Bereiden

  • Schrap de winterpeen en snij de uiteinden eraf. Snij in stukken van 5 cm. Maak de knolselderij schoon en snij in blokjes van ongeveer 5 cm. Doe de winterpeen en knolselderij in de pan, vul de pan met (ruim) water (zorg ervoor dat de groenten ónder water staan). Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
  • Maak de courgette schoon en snij in dikke plakken. Prik met een vork in de wortel en knolselderij om te kijken of deze al zachter worden. Wanneer de wortel en knolselderij in te prikken zijn, doe je de courgette erbij in de pan. Deze heeft maar kort nodig!
  • Kijk na een minuut of 5 of de wortel en knolselderij goed gekookt zijn door er weer met een vork in te prikken. Gaat het prikken gemakkelijk en glijdt de vork door de groente, dan kun je de groenten afgieten.
  • Laat de groenten in de pan en gebruik de staafmixer om een gladde puree te maken van de groenten. Heb je liever iets grover, dan kan een pureestamper natuurlijk ook!
  • Maak een papje van de boekweitmeel en water en zorg dat hier geen klontjes meer inzitten. Roer het papje langzaam door de puree heen en blijf roeren. Je zult zien dat de puree wat dikker wordt en wat romiger. Breng op smaak met peper en zout, de oregano en de bieslook.
Calorieën: 75kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 2g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 5g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl