Ga terug
+ servings
paasbrunch recepten

Venkel appel salade met gerookte forel

Makkelijk recept voor venkel salade met appel, gerookte forel en frisse bieslook yoghurtdressing.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Salade, Voorgerecht
Nederlands
Feestelijk, Groente, Salade recepten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 2 venkel
  • 1 groene appel (fris)
  • 1 rode appel (zoet)
  • 1/2 komkommer
  • 250 gram gerookte forel
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 25 gram bieslook
  • 1 citroen
  • peper
  • zout

Bereiden

  • Eerst maken we de dressing klaar! Meng de Griekse yoghurt in een schaaltje met de crème fraîche. Snij de bieslook fijn (of gebruik een schaar) en voeg toe aan de yoghurt. Pers 1 citroen uit en giet het sap in de schaal. Meng nu de ingrediënten tot een dressing, breng op smaak met peper en zout.
  • Snij van de venkel knollen de onderkant en de steeltjes af en halveer dan de knol. Snij er nu dunne plakjes van.
  • Was de appels, dep ze droog, snij in kwarten en verwijder het klokhuis. Snij de appels in  dunne plakken, net zo dun als bij de venkel.
  • De komkommer heb ik gebruikt met schil, maar je kunt de komkommer uiteraard ook even schillen. Ga je voor de eerste optie, was de komkommer dan even en droog goed af. Snij hier ook plakjes van.
  • Doe de venkel, de appels en de komkommer in een mengkom en hussel even goed door.
  • De gerookte forel pluk je voorzichtig uit elkaar, zodat het kleine stukjes worden.
  • Verdeel de salade over 4 borden en leg boven op elk bord wat van de gerookte forel. Maak de venkel appel salade met gerookte forel af met wat dressing.
Calorieën: 182kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwit: 16g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 7g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl