Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper fijn.
Snij de paprika in kwarten, verwijder de steel en de zaadlijsten en snij daarna fijn.
Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de rode peper en paprika toe.
Doe het gehakt in de pan en gebruik een spatel om het los te maken. Bak even kort aan zodat het mooi bruin wordt. Maar laat niet te lang bakken, dan wordt het gehakt droog.
Schenk de tomatenblokjes in de pan. Laat de mais en chilibonen uitlekken en voeg deze samen aan het gehakt toe.
Breng de tomatensaus op smaak met oregano, paprikapoeder, cayennepeper, komijn, koriander, kaneel en een snuf zout. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen
Verwarm ondertussen de tortilla's volgens de aanwijzing op de verpakking. Snij de sla fijn. Serveer de Mexicaanse burrito's met tomatensalsa en geraspte kaas.