Ga terug
+ servings
Mexicaanse burrito's met gehakt, tortilla, wraps met gehakt, wereldgerechten, Knorr, zonder pakjes en zakjes, makkelijke maaltijden

Mexicaanse burrito's met gehakt

Makkelijk recept voor tortilla wraps met Mexicaans gekruid gehakt met mais en bonen.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoofdgerecht
Mexicaans
Makkelijke maaltijden, Wereldgerechten, Wraps
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 blikje mais (150 gram)
  • 1 blik chilibonen (400 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 ml)
  • 2 krop baby romaine sla
  • 8 tortilla wraps
  • 1 theelepel oregano
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels koriander (gedroogd)
  • 2 theelepels kaneel
  • snuf zout
  • olijfolie (om in te bakken)
  • geraspte kaas (naar wens)

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper fijn.
  • Snij de paprika in kwarten, verwijder de steel en de zaadlijsten en snij daarna fijn.
  • Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de rode peper en paprika toe.
  • Doe het gehakt in de pan en gebruik een spatel om het los te maken. Bak even kort aan zodat het mooi bruin wordt. Maar laat niet te lang bakken, dan wordt het gehakt droog.
  • Schenk de tomatenblokjes in de pan. Laat de mais en chilibonen uitlekken en voeg deze samen aan het gehakt toe.
  • Breng de tomatensaus op smaak met oregano, paprikapoeder, cayennepeper, komijn, koriander, kaneel en een snuf zout. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen
  • Verwarm ondertussen de tortilla's volgens de aanwijzing op de verpakking. Snij de sla fijn. Serveer de Mexicaanse burrito's met tomatensalsa en geraspte kaas.
Calorieën: 552kcal | Koolhydraten: 66g | Eiwit: 26g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 7g | Vezels: 10g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl