Ga terug
+ servings
heldere paddenstoelenbouillon, paddestoelenbouillon, paddenstoelen bouillon, croutons, recept

Heldere paddenstoelenbouillon met kastanjechampignons

Makkelijk recept om zelf een snelle paddenstoelen bouillon te maken met verse kruiden en knoflook.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Voorgerecht
Nederlands
Basis recepten, Soep recepten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 300 ml paddenstoelen fond
  • 300 ml water
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 gram gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen)
  • 1 blaadje laurier
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse oregano
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • snuf zout
  • olijfolie (om in te bakken)

Bereiden

  • Plet de knoflook en verwijder daarna de schil.
  • Maak een mooi boeket van 2 takjes tijm (1 takje hou je achter), oregano en rozemarijn door de takjes met een stukje bindtouw aan elkaar te binden.
  • Schenk de paddenstoelen fond in de soeppan en voeg hier nog 300 ml water aan toe. Doe de knoflook, het boeketje verse kruiden en het laurierblad in de pan en breng aan de kook.
  • Laat de heldere paddenstoelenbouillon zo'n 20 minuten zachtjes stoven.
  • Snij ondertussen de gemengde paddenstoelen in fijne stukjes of plakjes. Ris de blaadjes tijm van het takje dat is overgebleven.
  • Verwarm een beetje olie in de wokpan en voeg de paddenstoelen en de blaadjes tijm toe aan de pan. Bak ze in 6-8 minuten mooi bruin en gaar. Draai dan het vuur uit.
  • Verwijder de knoflook, verse kruiden en het laurierblad uit de bouillon. Voeg naar smaak nog een snuf zout toe, dit is optioneel.
  • Verdeel de paddenstoelenbouillon over 4 diepe borden en schep de gemengde paddenstoelen in de borden. Je kunt de paddenstoelen uiteraard ook al aan de soeppan toevoegen, maar op deze manier kun je ze gelijkmatig verdelen.
Calorieën: 35kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwit: 2g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 2g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl