Schil de aardappel en snij deze in dunne plakken. Doe in de steelpan en kook in een bodempje water in een minuut of 5 beetgaar. Giet de aardappelschijfjes af in een vergiet en laat ze even rusten.
Maak de ui schoon en snij fijn. Verwijder de steel en de zaadjes van de paprika en snij in fijne blokjes. Snij de tomaat in kwarten, snij het de zaadjes eruit en het vruchtvlees fijn. De courgette mag ook in blokjes, de champignons in plakjes.
Verwarm wat olie in de koekenpan en fruit hier eerst zachtjes de ui in. Voeg daarna de paprika, courgette en champignons toe en bak ze even mee, een minuut of 3. Als laatste mogen de tomaatjes en de aardappelschijfjes in de pan en is het tijd om de kruiden toe te voegen. Doe naar smaak wat peper en zout bij de groenten, pers de knoflook uit en strooi 1 tl komijn erbij. Schep goed om.
Kluts ondertussen de eieren los. Druk de groenten zachtjes aan, zodat de bodem van de koekenpan goed bedekt is en schenk dan de eieren in de pan. Laat de boeren omelet langzaam garen, met de deksel op de pan. Serveer met wat geraspte kaas en verse peterselie.