Ga terug
+ servings
Italiaanse croutons met knoflook, gemaakt van oud brood, uit de oven, makkelijk recept

Italiaanse croutons met knoflook

Makkelijk recept om zelf croutons te maken van oud brood, lekker met Italiaanse kruiden als oregano en tijm.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Bijgerechten recepten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 sneetjes brood (oud, naar keuze)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels oregano (gedroogd)
  • 2 theelepels tijm (gedroogd)
  • peper
  • zout
  • chilivlokken (gedroogd)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Snij met een scherp mes de boterhammen in blokjes van 1 x 1 cm. Doe de dobbelsteentjes in de mengkom
  • Schenk hier 2 eetlepels olijfolie bij en pers de knoflook erbij uit.
  • Voeg de oregano, tijm, een snuf peper en zout en naar smaak wat chilivlokken toe.
  • Hussel de blokjes goed door en spreid daarna de croutons uit over het bakpapier. Zorg dat ze niet op elkaar liggen.
  • Schuif de bakplaat voor 10 minuten de warme oven in. Schep de Italiaanse croutons halverwege even om. Na 10 minuten zijn de croutons klaar, laat ze even afkoelen.
Calorieën: 18kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl