Ga terug
+ servings
mini saucijzenbroodjes

Mini saucijzenbroodjes met pittig gehakt

Makkelijk recept om zelf kleine saucijzenbroodjes te maken, gevuld met gekruid gehakt.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Borrelhapje
Nederlands
Bladerdeeg recepten, Borrelhapje
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 4 vellen bladerdeeg
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel koekkruiden (of kaneel)
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • snuf peper
  • 1 ei

Bereiden

  • Laat het bladerdeeg voor gebruik even ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe het gehakt in de mengkom.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de peper fijn.
  • Doe de ui bij het gehakt, pers de knoflook erbij uit en voeg de fijngesneden rode peper toe. Voeg de ketjap, komijn, oregano, koekkruiden en nootmuskaat toe. Breng eventueel nog verder op smaak met wat peper – ik hou wel van pittig!...
  • Kluts een ei en voeg ongeveer de helft toe aan het gehakt. Kneed alle ingrediënten door elkaar. Vorm kleine balletjes van het gehakt, 16 stuks in totaal.
  • Snij elk vel bladerdeeg in vieren. Leg net onder het midden van een vierkantje bladerdeeg een balletje gehakt en druk iets plat. Vouw nu de bovenkant van het vel bladerdeeg over het gehakt heen en druk aan op de onderkant. Rek het bladerdeeg eventueel iets uit zodat het gehakt er goed inpast.
  • Druk de naden van het bladerdeeg goed aan en gebruik een vork om mooie kartels in het randje te maken. Herhaal dit voor alle vierkantjes bladerdeeg.
  • Gebruik de rest van het geklutste ei om de mini saucijzenbroodjes bovenop in te smeren. Schuif de broodjes nu in de voorverwarmde oven en bak in 20 minuten goudbruin en gaar!
Calorieën: 442kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwit: 16g | Vet: 31g | Verzadigd vet: 10g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl