Laat de gelatineblaadjes zo'n 5-10 minuten weken in koud water.
Hak de pure chocolade in snippers, fijn en grof, zoals jij lekker vindt! Schenk de yoghurt in een mengkom.
Schenk de slagroom in een kleine steelpan en voeg hier de suiker aan toe. Snij de vanillepeul open, schraap het vanillemerg uit de peul en voeg samen met de peul toe aan de room.
Zet de steelpan op het vuur en verwarm - breng nog niet aan de kook! - de room met de vanille en suiker zo'n 10 minuten.
Draai dan de warmte onder de steelpan wat hoger en breng de room zachtjes aan de kook. Zodra de room kookt, draai je het vuur uit. Verwijder de vanillepeul.
Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de nog warme room. Laat 2 minuten afkoelen.
Schenk dan de room in de mengkom bij de yoghurt. Zorg dat de room voldoende is afgekoeld en voeg dan de chocoladesnippers toe aan de kom. Je wilt natuurlijk niet dat de chocolade gelijk smelt!
Verdeel de stracciatella panna cotta over 4 kleine glaasjes en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Garneer de panna cotta voor het serveren met de extra chocola. Buon appetito!