Ga terug
+ servings
amuse op een lepel met garnalen en avocado mousse, feestelijk recept voor amuse hapje met garnaaltjes

Amuse op een lepel met garnalen en avocado mousse

Feestelijk recept voor amuse hapje met garnaaltjes, avocado mousse, kappertjes en pistache nootjes.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Amuse
Nederlands
Borrelhapje, Feestelijk
Porties: 8

Nodig

Ingrediënten

  • 1 avocado (eetrijp)
  • 4 theelepels creme fraiche (+ extra)
  • 24 cocktail garnalen
  • 1 eetlepel pistache nootjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • snuf zout
  • druppel citroensap

Bereiden

  • Schep de avocado uit de schil en doe het vruchtvlees in een hoge mengbeker of schaal. Schep hier de creme fraiche bij en voeg de gerookte paprikapoeder, een snuf zout en een druppel citroensap toe.
  • Gebruik de staafmixer om de avocado en creme fraiche tot een zachte avocado mousse te blenden.
  • Hak de pistachenootjes grof en laat de kappertjes even uitlekken.
  • Schep de avocado mousse in een spuitzakje. Een boterhamzakje kan ook, knip dan met de schaar een klein puntje van de onderkant van het zakje af.
  • Leg 8 amuse lepels klaar. Spuit op elke lepel een mooie toef avocado mousse.
  • Leg nu op de avocado mousse op elke amuse lepel 3 cocktail garnalen. Strooi wat gehakte pistachenootjes over de garnaaltjes en leg ook de kappertjes op de mousse.
  • Maak de amuselepels met garnalen af met nog een klein toefje creme fraiche en een kleine snuf gerookte paprikapoeder. Serveer direct.
Calorieën: 47kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 1g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl