Ga terug
+ servings
bladerdeeghapje met spinazie en feta,

Bladerdeeghapje met spinazie en feta

Makkelijk recept voor borrelhapje van bladerdeeg met spinazie, ui, knoflook, feta en mozzarella.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Borrelhapje
Nederlands
Bladerdeeg recepten, Borrelhapje
Porties: 12

Nodig

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg (vers)
  • 200 gram verse bladspinazie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram feta
  • 50 gram mozzarella (geraspt)
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel komijn
  • 1 eetlepel pistachenootjes
  • olie (om in te bakken)
  • 1 ei

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg nog even in de koeling liggen, we gaan eerst de vulling voor de bladerdeeghapjes met spinazie en feta klaar maken.
  • Verwarm een druppel olie in de wokpan en voeg hier de spinazie aan toe. Bak de spinazie zacht tot deze is geslonken en schep het dan over in de zeef. Laat uitlekken.
  • Schil en snipper de ui en maak de knoflook schoon. Voeg eventueel nog wat olie toe aan de pan en fruit de ui tot deze glazig ziet. Pers de knoflook uit boven de pan en bak nog even mee. Zet dan het vuur uit en laat de ui afkoelen.
  • Druk met een vel keukenpapier in de hand de spinazie even goed uit in de zeef. Er komt nog best wat vocht uit! Leg de spinazie daarna op een schone snijplank en snij fijn. Voeg toe aan de pan met de ui en knoflook
  • Hak de pistachenootjes fijn. Voeg ze toe aan het spinaziemengsel.
  • Verkruimel de feta kaas bij de spinazie en voeg ook de geraspte mozzarella toe. Breng de vulling voor de bladerdeeghapjes op smaak met cayennepeper, komijn en nootmuskaat en meng dan alle ingrediënten goed.
  • Klop het ei los.
  • Rol het verse bladerdeeg uit op een schoon werkblad en spreid het spinazie - feta mengsel uit over het deeg. Laat aan de lange randen zo'n 2 cm vrij want we gaan het deeg zo oprollen.
  • Rol het bladerdeeg met de vulling op tot je een stevige rol hebt. Druk de naden goed aan en snij met een scherp mes dan 'plakjes' van ongeveer 2 cm.
  • Bekleed het ovenrooster met bakpapier en leg de 'plakjes' op hun zijkant op het papier. Bestrijk het bladerdeeg met het geklutste ei en schijf de bladerdeeghapjes dan 20 minuten in de warme oven. Dit kan uiteraard per oven verschillen!
Calorieën: 159kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 4g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl