Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de ovenschaal in met een klontje boter.
Boen de aardappelen schoon. Je hoeft ze niet te schillen, dit kan uiteraard wel. Snij in flinterdunne plakjes, gebruik hier een mandoline of een scherp mes voor.
Meng in een mengkom de slagroom, melk, 50 gram Parmezaanse kaas, de oude kaas, oregano, blaadjes tijm en een snuf peper en zout.
Doe nu alle aardappelschijfjes in de mengkom met de room. Zorg dat elk schijfje ondergedompeld is.
Begin met het opbouwen van de aardappelgratin door eerst de buitenste rand van de ovenschaal te bedekken met aardappelschijfjes. Zet ze rechtop naast elkaar.
Laat de volgende cirkel van aardappelschijfjes steeds iets overlappen met de vorige en werk door naar het midden tot alle aardappelschijfjes op zijn en de schaal is gevuld.
Schenk als laatste het restant van het roommengsel over de aardappelschijfjes. Zorg dat het goed is verdeeld!
Bestrooi de aardappelgratin nog met de achtergebleven Parmezaanse kaas en schuif de schaal 30-35 minuten in de warme oven. Controleer met een vork of de schijfjes gaar zijn, elke oven werkt tenslotte weer anders.