Ga terug
+ servings
groene asperges met balsamico, paasbrunch recepten

Groene asperges met balsamico dressing

Makkelijk recept voor bijgerecht van geroosterde groene asperges uit de oven met frisse limoen balsamico dressing.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Bijgerechten recepten, Feestelijk, Groenten, Kerst recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 400 gram groene asperges
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels limoensap
  • snuf peper
  • snuf zout
  • scheut olijfolie

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • De groene asperges hoef je niet te schillen, maar verwijder wel de houtige onderkant van de asperges. Snij ongeveer 1 cm af.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de groene asperges hier op. Besprenkel met olijfolie en strooi wat peper en zout over de groene asperges. Schuif de bakplaat de oven in en rooster de asperges in ongeveer 20 minuten. Ze zijn dan gaar, maar hebben nog wel een knapperige bite.
  • Smelt ondertussen 2 el boter en meng daar de balsamico azijn door. Voeg een geperste teen knoflook toe en de limoensap en roer goed door.
  • Leg de asperges op een schaal en schenk de balsamico dressing over de asperges.
Calorieën: 25kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 2g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl