Laat de varkenshaas voor het bereiden op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 160 graden. Snij de mozzarella in plakken.
Snij met een scherp mes de varkenshaas over de lange kant in, maar snij niet helemaal door.
Vouw de varkenshaas een beetje open en bestrijk nu een helft met de pesto.
Leg op de pesto de plakken mozzarella, verdeel deze over de varkenshaas.
Bovenop de mozzarella leg je de reepjes gegrilde paprika, blaadjes basilicum, de plakken Parmaham. Strooi tot slot wat Parmezaanse kaas over de ham.
Gebruik een stukje keukentouw om de gevulde varkenshaas dicht te binden.
Verwarm een klontje boter in de koekenpan en braad hier de Italiaanse varkenshaas in aan zodat er een mooi bruin kleurtje ontstaat.
Leg de gevulde varkenshaas daarna in de ovenschaal en laat in zo'n 25-30 minuten zachtjes verder garen. Dek eventueel af met aluminiumfolie wanneer de garing aan de bovenkant te snel gaat.