Ga terug
+ servings
Italiaanse varkenshaas, gevulde varkenshaas, varkenshaas met pesto, mozzarella, Parmaham

Italiaanse varkenshaas met pesto, mozzarella en Parmaham

Feestelijk recept voor gevulde varkenshaas met Italiaanse smaken van pesto, mozzarella, gegrilde paprika, basilicum en Parmaham.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Feestelijk, Kerst recepten, Vlees recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 600 gram varkenshaas
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 1 bol mozzarella
  • 8 plakken Parmaham
  • 150 gram gegrilde paprika
  • 16 blaadjes verse basilicum
  • 4 theelepels Parmezaanse kaas
  • klontje boter

Bereiden

  • Laat de varkenshaas voor het bereiden op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 160 graden. Snij de mozzarella in plakken.
  • Snij met een scherp mes de varkenshaas over de lange kant in, maar snij niet helemaal door.
  • Vouw de varkenshaas een beetje open en bestrijk nu een helft met de pesto.
  • Leg op de pesto de plakken mozzarella, verdeel deze over de varkenshaas.
  • Bovenop de mozzarella leg je de reepjes gegrilde paprika, blaadjes basilicum, de plakken Parmaham. Strooi tot slot wat Parmezaanse kaas over de ham.
  • Gebruik een stukje keukentouw om de gevulde varkenshaas dicht te binden.
  • Verwarm een klontje boter in de koekenpan en braad hier de Italiaanse varkenshaas in aan zodat er een mooi bruin kleurtje ontstaat.
  • Leg de gevulde varkenshaas daarna in de ovenschaal en laat in zo'n 25-30 minuten zachtjes verder garen. Dek eventueel af met aluminiumfolie wanneer de garing aan de bovenkant te snel gaat.
Calorieën: 180kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 27g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl