Ga terug
+ servings
broccolitaart, broccolitaartje, bladerdeeg bijgerecht broccoli en kaas

Broccolitaartje

Makkelijk recept voor bijgerecht van bladerdeeg gevuld met broccoli, tomaat en oude kaas.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Bijgerechten recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1/2 stronk broccoli
  • 4 smaaktomaatjes
  • 4 vellen bladerdeeg
  • 100 ml plantaardige room
  • 50 gram oude kaas (geraspt)
  • 1 tl kerrie
  • snuf peper
  • snuf zout
  • boter (om in te vetten)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg 4 plakjes bladerdeeg op een schoon werkblad en laat ontdooien. 
  • Breng in een pan wat water aan de kook. Snij van de broccolistronk* de roosjes en doe in de pan met water, kook 3 minuten en giet af. 
  • Vet de muffinvorm in met boter en leg in 4 bakjes een plak bladerdeeg. Laat de zijkanten niet tegen elkaar aankomen!
  • Kluts 2 eieren samen met de room en voeg peper, zout en de kerriepoeder toe. Snij de tomaatjes in kleine blokjes.
  • Vul nu elk bladerdeegbakje met broccoli en schenk daar het ei mengsel overheen. Vul tot ongeveer 2/3 van het bakje. Leg als laatste bovenop nog de tomaatjes en bestrooi met kaas.
  • Schuif de broccolitaartjes in de oven en laat in 25 minuten goudbruin worden.
Calorieën: 254kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 6g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 6g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl