Ga terug
+ servings
venkel uit de oven, geroosterde venkel, recept, bijgerecht

Venkel uit de oven met Parmezaanse kaas

Feestelijk bijgerecht van gegratineerde venkel met salie en Parmezaanse kaas.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Bijgerechten recepten, Feestelijk, Kerst recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 4 venkel
  • 2 takjes verse salie
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • snuf grof zeezout
  • snuf peper
  • scheut olijfolie

Bereiden

  • Zoals gezegd is dit een heel makkelijk bijgerecht, de oven doet het meeste werk. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het ovenrooster met een vel bakpapier.
  • Verwijder de harde onderkant van de venkel en snij de knollen daarna in kwarten. Het groen kun je eraan laten zitten maar ook wegsnijden. Bewaar dit dan zodat je het venkelgroen kunt gebruiken als garnering.
  • Leg de venkel op het bakpapier en sprenkel een flinke scheut olijfolie over de groente. Bestrooi met een snuf zout en peper en leg de takjes salie tussen de venkel.
  • Schuif de venkel voor 15 minuten de oven in. Haal daarna het rooster uit de oven en bestrooi de venkel met de Parmezaanse kaas.
  • Schuif de venkel hierna nog weer voor zo'n 10-15 minuten terug in de warme oven. Controleer met een vork of de venkel gaar is. Serveer warm.
Calorieën: 154kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 10g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 3g | Vezels: 7g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl