Ga terug
+ servings
zuurkool pastinaak stamppot

Zuurkool pastinaak zoete aardappel stamppot met pangasius

Makkelijk recept voor zuurkoolstamppot met zoete aardappel, pastinaak en zoete appel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Stamppot recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gram zuurkool
  • 400 gram pastinaak
  • 2 zoete aardappels
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 appels (Jonagold)
  • 250 gram pangasiusfilet
  • 50 ml melk
  • klontje roomboter
  • 5 takjes verse bieslook
  • peper
  • zout
  • olijfolie (om te bakken)
  • 2 handjes rozijnen

Bereiden

  • Breng een pan met water aan de kook.
  • Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken. Schrap de pastinaak en snij in gelijke ringen. Voeg de zoete aardappels en de pastinaak toe aan de pan met water en kook ze in 15 minuten gaar.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
  • Zet een wokpan op het vuur en doe een scheutje olie in de pan. Fruit de ui en pers de knoflook hierbij uit.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij in kleine blokjes en voeg toe aan de uien en knoflook. Laat 3 minuten meebakken, tot de appel zacht geworden is.
  • Knip de zak zuurkool open en voeg met vocht en al toe aan de ui, knoflook en appel. Trek eventueel met 2 vorken uit elkaar en schep door het ui mengsel heen.
  • Laat de zuurkool rustig warm worden.
  • Zet een koekenpan op het vuur en schenk hier een scheut olie in. Laat de olie warm worden (maar niet walmen!) en doe de pangasiusfilets in de pan. Bak ze in 6 – 8 minuten lichtbruin en gaar.
  • Giet de zoete aardappel en pastinaak af. Gebruik een pureestamper om de groenten tot puree te stampen. Voeg de melk, een klont roomboter en wat zout toe om de puree op smaak te brengen.
  • Voeg de puree toe aan de warme zuurkool met appel, ui en knoflook. Schep goed door en breng nog op smaak met wat peper.
  • Verdeel de zuurkool pastinaakstamppot over 4 borden en verdeel de pangasiusfilets over de borden.
  • Knip wat verse bieslook over elk bord en strooi er wat rozijntjes overheen.
Calorieën: 336kcal | Koolhydraten: 65g | Eiwit: 15g | Vet: 3g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 15g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl