Ga terug
+ servings
Visnuggets

Visnuggets met havermout

Makkelijk recept om zelf visnuggets te maken van witvis met krokant havermout korstje
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Vis recepten
Porties: 2

Nodig

  • 2 schaaltjes
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 250 gram witvis (koolvis, kabeljauw)
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels bloem
  • 5 eetlepels havermout
  • 1 theelepel kerrie
  • snuf peper
  • snuf zout

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Snij de vis in kleine stukjes, bepaal zelf hoe groot je de nuggets wilt maken.
  • Breek de eieren boven een schaaltje en kluts ze los. Doe in een ander schaaltje de bloem, de havermout, de kerrie en een snuf peper en zout.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier. Haal nu een stukje vis eerst door het eimengsel, zorg dat allebei de kanten van de vis in het ei geweest zijn. Leg nu de vis aan beide kanten in het havermoutmengsel. Leg vervolgens de visnugget op het bakpapier. Haal alle stukjes vis eerst door het ei en dan door het havermoutmengsel.
  • Schuif de bakplaat nu de oven in en laat de vis in 20 minuten gaar worden en de buitenkant van de nugget goudbruin en krokant.
Calorieën: 174kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 28g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 1g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl