Ga terug
+ servings
gevulde avocado met ei en zalm uit de oven

Gevulde avocado met ei en zalm

Makkelijk recept voor gevulde avocado uit de oven met ei, gerookte zalm en groente kiemen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Lunch, Ontbijt
Nederlands
Koolhydraatarme recepten, Lunch recepten
Porties: 1

Nodig

  • Scherp mes
  • Lepel
  • Bakblik

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 2 eieren (klein)
  • 50 gram gerookte zalm
  • snuf peper
  • groente kiemen (alfalfa, broccolikiemen of tuinkers)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij met een scherp mes de avocado over de lange kant rondom doormidden. Pak nu beide kanten van de avocado en draai ze in tegengestelde richting, zo haal je de beide kanten van elkaar af. Verwijder de pit met een lepel en hol beide helften van de avocado iets uit zodat straks de zalm en de eitjes erin passen.
  • Gooi de avocado die je uitgeschept hebt niet weg, maar maak daar bijvoorbeeld een snelle spread voor op een cracker van.
  • Leg nu in de avocado helften eerst een plak zalm en tik nu voorzichtig het eitje boven de avocado. Strooi wat peper naar smaak over de gevulde avocado met ei en zalm en leg beide helften in een bakblik. Schuif voor 15 minuten de oven in. Maak af met wat kiemen.
Calorieën: 511kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 25g | Vet: 40g | Verzadigd vet: 7g | Vezels: 14g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl