Ga terug
+ servings
Oosterse zalm

Oosterse zalm met bimi en zoete aardappel

Makkelijk recept voor Oosterse zalm met bimi, courgette en zoete aardappel
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Oosters
Vis recepten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 200 gram zalmfilet
  • 200 gram bimi
  • 2 zoete aardappels
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1/2 rode peper
  • 1 limoen
  • 1,5 eetlepel ketjap
  • 1 theelepel sambal
  • snuf peper
  • snuf zout
  • olijfolie

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Borstel de zoete aardappels schoon en snij ze in partjes. Leg deze in de braadslede (niet over elkaar heen) en druppel hier wat olie overheen. Bestrooi met peper en zout en schuif de zoete aardappels voor 10 minuten de oven in.
  • Maak de Oosterse marinade voor de zalm klaar door de het sap van 1 limoen te mengen met de ketjap en sambal. Bestrijk hier de zalmfilets mee en laat 10 minuten intrekken. Bestrijk de zalm dan een tweede keer met de marinade.
  • Haal na 10 – 15 minuten de zoete aardappel kort uit de oven en maak plek voor de zalm. Leg de zalmfilets tussen de zoete aardappel en schuif de braadslede nu nog weer 10 minuten de warme oven in.
  • Schil en snipper ondertussen de ui. Snij de rode peper en maak de knoflook schoon. Gebruik een spiraalsnijder om van de courgette noedels te maken. Heb je geen spiraalsnijder, snij dan de courgette in fijne reepjes.
  • Verwarm een druppel olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook uit boven de pan.
  • Doe de stronkjes bimi in de pan en roerbak deze zo’n 5 minuten. Ik hou ervan als de bimi nog een beetje bite heeft. Daarom blancheer ik de stronkjes niet van tevoren.
  • Voeg als laatste de courgette noedels toe en bak nog 1 minuut mee. Serveer de roerbak bimi en courgette met de Oosterse zalm uit de oven. Enjoy en fijn weekend!
Calorieën: 436kcal | Koolhydraten: 66g | Eiwit: 29g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 11g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl