Ga terug
+ servings
zelf gluhwein maken

Glühwein zelf maken

Makkelijk recept om zelf glühwein te maken met rode wijn, kaneel, anijs en sinaasappel
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Drankjes
Oostenrijk
Winter recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 750 ml rode wijn
  • 50 gram suiker
  • 2 kaneel stokjes
  • 10 kruidnagels
  • 2 steranijs
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 citroen
  • 50 ml limoncello (of sinaasappellikeur)

Bereiden

  • Schenk de rode wijn in de grote pan. Doe hier de suiker, kaneelstokjes, kruidnagels en steranijs bij.
  • Boen de citroen goed schoon en rasp de schil boven de pan. Pers de sinaasappel uit en schenk het sap bij de rode wijn.
  • Zet de pan met glühwein op het vuur en zet de vlam niet al te hoog. Laat de wijn warm worden, er kan een schuimlaagje ontstaan, en laat dan op halfhoog vuur ongeveer 30 minuten pruttelen. De wijn mag niet koken!
  • Na een half uur draai je het vuur uit en schenk je de likeur erbij. Roer goed door en serveer in hittebestendige glazen.
Calorieën: 280kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl