Ga terug
+ servings
zelf naanbrood maken, recept naanbroodjes

Zelf naanbrood maken

Makkelijk recept om zelf luchtig naanbrood te maken + recept voor frisse yoghurtdip
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Rusttijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Bijgerecht, Brood
Indiaas
Brood
Porties: 5

Ingrediënten

  • 200 gram bloem ( + extra om te bestuiven)
  • 60 ml warm water
  • 1/2 zakje gist
  • 1/2 theelepel suiker
  • 75 ml Griekse yoghurt
  • olijfolie
  • snuf zout
  • 25 gram boter

Voor de frisse yoghurtdip:

  • 1/2 komkommer
  • 1 teen knoflook
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • chilivlokken

Bereiden

  • Doe het gist samen met het warme water en een klein beetje suiker in een schaaltje en roer goed door. De suiker is om de gist te activeren. Wacht zo’n 5 minuten tot dit mengsel licht begint te bruisen.
  • Doe de bloem in de kom van je keukenmachine en voeg hier de gist, Griekse yoghurt en een scheut olijfolie aan toe. Zeg de machine met deeghaak aan het werk en meng de ingrediënten tot een soepel deeg.
  • Is het deeg nog te nat, voeg dan nog iets bloem toe. Kneed als laatste met 1 schone hand het deeg nog even door en dek dan af met huishoudfolie. Zet het deeg 1 uur weg om te rijzen.
  • Maak intussen de frisse yoghurtdip klaar. Zet een vergiet in een schone schaal – kijk even hoe dit voor jou werkt – en rasp de komkommer boven het vergiet. Je zult zien dat er direct al veel vocht uit de komkommer komt.
  • Laat de geraspte komkommer uitlekken in het vergiet. Druk met de bolle kant van een lepel het vocht uit de komkommer. Herhaal dit een keer of 3.
  • Schenk het vocht uit de schaal en doe de komkommer hierin. Meng met de Griekse yoghurt en pers er een teentje knoflook bij uit. Breng verder op smaak met gemalen chilivlokken.
  • Bestrooi een schoon werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg voor het naanbrood in 5 gelijke bolletjes. Doe eventueel wat bloem op je handen als het deeg teveel plakt.
  • Zet een koekenpan op het vuur en verwarm hier een druppel olijfolie in. Druk de 5 bolletjes deeg uit tot platte broodjes van ongeveer 10 cm in diameter en 0,5 cm dik.
  • Bak het naanbrood in de pan. Wacht tot het deeg begint te bubbelen voordat je de broodjes omdraait. Bak zo’n 4 minuten aan beide kanten en serveer de broodjes met de frisse yoghurtdip! Smeer daarna de broodjes direct in met een dun laagje boter en serveer warm.
Calorieën: 195kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwit: 6g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 3g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl