Ga terug
+ servings
chimichurri argentijnse groene salsa

Chimichurri

Makkelijk recept voor pittige Argentijnse groene salsa van koriander, peterselie, ui, knoflook en rode peper.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Bijgerecht
Wereldgerechten
Basis recepten, BBQ
Porties: 8

Ingrediënten

  • 15 gram koriander (vers)
  • 15 gram platte peterselie (vers)
  • 1 kleine ui
  • 1 lente-ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 theelepel oregano
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 limoen
  • snuf zout
  • 1 theelepel chilivlokken

Bereiden

  • Het recept voor deze chimichurri is geen hogere wiskunde, de keukenmachine doet eigenlijk al het werk!
  • Haal de blaadjes koriander en peterselie van de takjes en doe deze in de foodprocessor van de keukenmachine.
  • Schil de ui en snij grof. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper in stukken, de pitjes heb ik verwijderd. Snij het uiteinde van de lente-ui af en snij daarna grof. Doe de ui, de lente-ui, knoflook en rode peper bij de koriander en peterselie.
  • Voeg hier de oregano, chilivlokken en een snuf zout aan toe. Pers 1 limoen uit boven de foodprocessor en voeg de olijfolie toe. Zet de keukenmachine nu aan en blend de ingrediënten tot een salsa. Oftewel een saus waar nog wel stukjes in zitten, niet al te fijn dus.
  • Is de salsa niet smeuïg genoeg, voeg dan nog wat olie toe. Serveer de chimichurri bij een mooi stukje vlees, kip of vis. Of zet op tafel bij geroosterde groenten of aardappeltjes. 
Calorieën: 11kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl