Het recept voor deze chimichurri is geen hogere wiskunde, de keukenmachine doet eigenlijk al het werk!
Haal de blaadjes koriander en peterselie van de takjes en doe deze in de foodprocessor van de keukenmachine.
Schil de ui en snij grof. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper in stukken, de pitjes heb ik verwijderd. Snij het uiteinde van de lente-ui af en snij daarna grof. Doe de ui, de lente-ui, knoflook en rode peper bij de koriander en peterselie.
Voeg hier de oregano, chilivlokken en een snuf zout aan toe. Pers 1 limoen uit boven de foodprocessor en voeg de olijfolie toe. Zet de keukenmachine nu aan en blend de ingrediënten tot een salsa. Oftewel een saus waar nog wel stukjes in zitten, niet al te fijn dus.
Is de salsa niet smeuïg genoeg, voeg dan nog wat olie toe. Serveer de chimichurri bij een mooi stukje vlees, kip of vis. Of zet op tafel bij geroosterde groenten of aardappeltjes.