Ga terug
+ servings
ovenschotel met broccoli, kip en champignons, snelle ovenschotel, broccoli recept

Ovenschotel met broccoli, kip en champignons

Makkelijk recept voor snelle broccoli ovenschotel met honing-mosterd kip en kastanjechampignons
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Broccoli, Koolhydraatarme recepten, Oven recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 300 gram kipfilet
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 150 ml kookroom
  • 75 gram mozzarella (geraspt)
  • 2 takjes verse tijm
  • snuf peper
  • snuf zout
  • olijfolie (om in te bakken)

Voor de honing-mosterd marinade:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepels mosterd
  • ½ citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel witte wijn azijn
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • snuf peper
  • snuf zout

Bereiden

  • Begin met het maken van de marinade voor de kip door in een schaal de olijfolie met de honing, mosterd, het sap van 1/2 citroen en de witte wijn azijn te mengen. Pers hier een teen knoflook bij uit en voeg de Italiaanse kruiden en een snuf peper en zout toe.
  • Snij de kipfilet in fijne blokjes en voeg ze toe aan de honing-mosterd marinade. Laat de kip het liefst minimaal een half uur marineren. Korter kan zeker ook, langer is altijd lekkerder!
  • Snij de broccoli roosjes van de steel en zorg dat ze allemaal even groot gesneden zijn. Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Borstel de champignons schoon en snij ze fijn.
  • Doe de broccoli in een pan en vul met een laagje water. Kook de broccoli zo'n 2 minuten voor. Giet af en laat de broccoli even staan.
  • Verwarm wat olie in een wokpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de champignons toe. Bak deze zo'n 5 minuten mee tot ze bijna gaar zijn.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Voeg daarna de kip met de marinade toe aan de wokpan en schroei de kipfilet rondom aan.
  • Schenk de kookroom in de wokpan en voeg de blaadjes verse tijm toe. Draai het vuur onder de pan uit.
  • Voeg 50 gram geraspte mozzarella toe aan de roomsaus en schep nu de broccoli, kip en champignons over in een ovenschaal.
  • Strooi de achtergebleven mozzarella over de kip en broccoli en schuif de ovenschotel voor 15 minuten in de warme oven.
Calorieën: 349kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwit: 26g | Vet: 22g | Verzadigd vet: 12g | Vezels: 5g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl