Begin voor deze salade met gegrilde kip met het maken van de marinade en dressing voor de kip. Meng in een schaal de olie met de honing, mosterd, het sap van ½ citroen, witte wijn azijn, de Italiaanse kruiden, een uitgeperste teen knoflook en een snuf peper en zout.
Zet ¼ van deze marinade apart in een schaaltje. Dit is straks de dressing van de salade.
Snij de kipfilet in lange repen en leg deze in de honing-mosterd marinade. Wanneer je tijd hebt, dan is het lekker om de kip lang te laten marineren.
Zet de grillpan op het vuur en bak hier - zonder olie toe te voegen - de plakken ontbijtspek in uit tot de lekker knapperig zijn. Haal de ontbijtspek uit de pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier.
Doe de gemengde sla in een saladeschaal. Snij de gegrilde paprikareepjes fijn en snij de smaaktomaatjes in kwarten. Snij ook de avocado in blokjes en voeg samen met de paprika, tomaatjes en groentekiemen bij de salade. Hussel goed door.
Verwarm nogmaals de grillpan, schoonmaken hoeft niet, en doe de repen kipfilet met de marinade in de pan. Bak de kipfilet in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar.
Voeg de gegrilde kip toe aan de salade en serveer met de honing-mosterd dressing.